Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Лични истории
19 Февруари 2020
ЛИЧНИ ИСТОРИИ - прочетете за преживяванията на хората
 
Как да се доверя на лекар?

Страдам от паническо разтройство. Студент съм в Германия и веднага се посъветвах с психотерапевт, който се ангажира с мен и имаше желание да започнем поведенческа терапия. След 2 месеца изчакване и невъзможност да се свържа с него, изпаднах в тотална депресия, че тази болест се задълбочава, а аз не предприемам нищо. Накрая терапевтът ми се обади и поради неотложни негови ангажименти се отказа да започнем поведенческата терапия. Аргументът му беше, че в момента има прекалено много пациенти. След този отказ на мене всичко ми се преобърна. Почувствах се накрая на света, съвсем сама и изоставена.

Паническите атаки се увеличиха, докато в един момент не можех да предпиема нищо сама. Майка ми дойде да ме вземе и едвам се качих на самолета. Ето че вече съм си в България. Отидох и тука на лекар. Започнах да пия лекарства. Въпреки че бях сигурна, че само с поведенческа терапия ще успея да се справя с болестта. Малко скептично гледам на тези медикаменти, но реших да опитам. Тук съм студент – не знам дали тези медикаменти не биха попречили на концентрацията ми и дали ще мога да си уча нормално както преди. Но това, което наистина ме притеснява е, че няма и след 10 дена трябва да се прибера в Германия, а там няма към кого да се обърна. А и след последното разочарование не знам и как бих се доверила на някой лекар.

 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване