Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Лични истории
19 Февруари 2020
ЛИЧНИ ИСТОРИИ - прочетете за преживяванията на хората
 
Изгубих вярата в себе си

Здравейте! Аз съм на 20 години и в момента съм студентка. От години наред знам, че имам проблеми. Страхувам се да излизам навън и особено се притеснявам да говоря с хора, не с всички, разбира се, но с повечето просто усещам как се потя, докато говорим. Притеснявам се, че не говоря правилните неща и че съм адски скучна. Притеснявам се да изказвам точно това, което мисля и да защитавам мнението си, което пък от своя страна ми носи чувство за неудовлетворвност и непрекъснато съм в напрежение.

Страх ме е дори до магазина да отида, та камо ли да ходя на кафе и т.н. Там, където уча, е малко по-различно, но и там, когато излизам навън, се изпотявам докато се прибера, ако съм сама. Не мога да се отпусна и да ходя уверено и изправена. Преди години имах връзка с човек, който е доста по-различен от мен като ценности и усещания към света и след като тя приключи, може би нещата се влошиха. Отслабнах за няколко месеца, не можех да се радвам на нищо, изобщо напълно изгубих желание за живот. Понастоящем съм изгубила почти изцяло вярата в себе си и в това, че нещо би могло да се промени в живота ми към по-добро.

Чувствам се безсилна да се боря със себе си. Последните месеци бях на границата на полудяването, не исках да говоря с абсолютно никого, дразнеше ме всяка една дума. И затова за известно време приемах деанксит. Почти непрекъснато плача и всичко може да ме разплаче. Мисля, че ако не си поплача, ще експлоадирам. Всъщност се чувствам отчаяна и ме е страх докъде може да стигне всичко това. Надявам се някой мъдър човек да ми посочи правилен път, защото наистина имам нужда от това.

 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване