Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Лични истории
02 Април 2020
ЛИЧНИ ИСТОРИИ - прочетете за преживяванията на хората
 
Чувствам се ужасно

Здравейте. На 25 г. съм, но мисля, че не съм добре с нервите. От доста време съм си втълпила, че ще умирам, но в началото сякаш не обръщах много голямо внимание на това, както сега. Изляза ли извън града например да отида при приятеля си в съседния град, започвам да си втълпявам, че ще ми стане лошо и то наистина така и става. На всичкото отгоре от притеснение и треперене започвам да вдигам кръвно - достига до 160/90 - чувствам някакво стягане отзад на врата.

Споделяла съм това с лекари, но никой до сега не ми е изписал хапчета за кръвно. Аз обращам голямо внимание на здравето си, чета вестници за здравето и знам, че високото кръвно е опасно и не знам дали и аз трябва да пия хапчета за кръвно. То не е постоянно, както разбирате, но когато го вдигна става доста за моите 25 г. Страх ме е да изляза от нас навън, защото си мисля, че още на спирката ще ми стане лошо. Трябва да отбележа, че имам леко снижен кръвоток в дясната вертебрална артерия и от там ми се вие свят. Започнах да си внушавам, че от това и от вдигането на кръвното мога да получа инсулт и да умра.

Чувстам се ужасно, а на всички около мен им е писнало от мен и постоянно ме подиграват, приятелят ми също, никой не ме разбира, всеки ти казва "стига бе, внушаваш си". Искам да си избия тези тъпотии от главата, но не мога. А и чувствам, че приятелят ми може да ме изостави заради това.

 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване