Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Лични истории
19 Февруари 2020
ЛИЧНИ ИСТОРИИ - прочетете за преживяванията на хората
 
Сега сме безгрижни…

Не знам от къде да започна с моя проблем. Много съм избухлива и това ми пречи в комуникацията с хората. Ставам непоносима на моменти и това и мен дразни. Във връзката си също постъпвам така. Може би започвам да приличам на баща ми – той е алкохолик и непрекъснато крещи и недоволства, аз ставам същия индивид и това ме побърква тотално. Всячески съм се опитвала да не съм като него, но явно това се случва. Лошото е, че в моменти на безсилие изпитвам нужда да нараня с думи или чупя нещо. Случвало се е да посягам на моя приятел.

Добре, че той е кротък и ме търпи и не ми отвръща със същото. В този момент съм същата, като баща си. Страх ме е, да не го изгубя – може да изгуби търпение и да ме остави. Полудявам от ревност само като си го представя това ме подлудява. Искам да живея с него, но не издържам на затворен начин на живот – аз обичам хората, излизанията, веселбите и той също, но непрекъснато ми прави забележки, че малко се задържам в къщи, че не мога ли да оставам сама, иска да ме превърне в домакиня, каквато е майка му и майка ми – човек без реална реализация.

А аз съм контактна личност – преуспявам в професията си и се издигам и не мога да се затварям вкъщи – това ме подтиска. Той е кротък, а аз съм буйна и това ни дели. Аз искам постижения, развлечения – сега сме млади и несемейни, нямаме деца, сега е момента да сме безгрижни, като не сме на работа, но той все намира причин да ме възспре, не с лошо, но с мрънканията ме манипулира. Започва да мрънка, изкарва се жертва и на мен ми става мъчно и се съобразявам, а в мен се събира неизразходвана енергия – това ме подтиска и ми разваля настроението.

Как да постъпя, че да не се получава така. Като дете бях доста чувствителна и кротка – не смеех да казвам НЕ, но нещата се промениха – сега го мога и се чувствам по-добре и той се дразни, че съм толкова категорична в решенията си и ми казва, че не съм била човек – нямала съм чувства. Пробужда в мен чувство на вина и за момент ми става кофти, но аз имам малко по-твърд характер и това ми минава. Като се караме за глупости на мен бързо ми минава и съм склонна да забравя, но той само мърмори, като някоя жена и само се оплаква. Дразня се на това мрънкане и оплакване. Имам чувството, че аз съм мъжа.

 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване