Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Лични истории
19 Февруари 2020
ЛИЧНИ ИСТОРИИ - прочетете за преживяванията на хората
 
Какво точно очаква от мен?

Здравейте, Преди три-четири месеца на моя приятел му откриха хронично заболяване. В последствие се оказа, че лекарите на са сигурни в диагнозата. Той обаче продължи да има оплакавания, като се появиха и нови, а някои изчезнаха. За този период си направи страшно много изследвания и всички те са в нормата. Оплакаванията продължават обаче. От няколко месеца той е много променен, подтиснат или депресиран, незнам точно. Непрекъсанато мисли за това, оплаква се и чете в интернет за различни болести. Чете за това как могат да се развият, разни статистики, какво казват хора, страдащи от тези заболявания.

И това продължава вече месеци. Започна да не се интересува от нищо друго, освен от това какво му е. Стана много раздразнителен и изпада в паника при всяка болка или неразположение. Започана да си правя изследвания и на своя глава. Не се усмихва, на нищо не се радва. Непрекъснато повтаря "Защо на мен ми се случи това, защо точно сега, аз съм болен човек, осакатен и пр." Обвинява ме, че не му помагам и не го изслушвам, но аз не мога да разбера какво точно очаква от мен и какво повече мога да направя от това, което правя. Смяташе, че аз може да съм го заразила с нещо и не искаше да имаме много физически контакт. Наложи си и аз да си направя изследвания, които бяха отрицателни.

За съжаление съвсем скоро се разделихме, защото вече почти не можехме да контактуваме нормално и нещата ставаха все по-зле. Продължават да му правят изследвания за физическото му здраве, но аз се притеснявам че трябва да се обърне към специалист за психическото си състояние. Той е само на 24 години.

 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване