Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Лични истории
19 Февруари 2020
ЛИЧНИ ИСТОРИИ - прочетете за преживяванията на хората
 
Разочарование и страх

На 28г. съм и първият ми пристъп беше на 18 г. Бях сама в чужд апартамент, в друг град и на другия ден щях да съм на втория си учебен ден във висшето училище. Бях разочарована от първия си ден, нещата бяха коренно различни от представата ми. Изпитах чуство на задушаване, като надигащи се вълни, треперене, сърцебиене, страх.

После останах така с месеци, на моменти просто изпитвах страх - да оставам сама, да не съм полудяла.... По време на бремеността си пак така. Обзамаше ме силен страх за бебето дали ще се роди здраво, бях в пълна апатия в същото време. Сега всеки по-силен стрес ме вади от релси. Получавам силен световъртеж, гади ми се, получавам разтройство, треперя, имам чувството, че сърцето ми ще се пръсне, изобщо чувство, че умирам......и това е на пристъпи в продължение на години със затишия и "бури".

Лекарства почти не съм взимала, само валидол. Мислех си, че ще ми мине, стараех се да запазвам самообладание, но понякога нямам сили, но пък понякога успявам. Знам, че нещата се влошават и е време да потърся помощ, а така ми се иска да се справя сама, защото аз най-добре знам какво ми тежи и въпреки това не успявам. Дори сега, като пиша се вълнувам и някак преживявам нещата наново.

 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване