Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Календар
19 Февруари 2020
КАЛЕНДАР
 
Учене и преподаване на психопатология чрез филми лекция-презентация на Д-р Карл Голинг
Дата29 Ноември 2012
Място
Организатор

29 ноември (четвъртък) 2012, 18.30 ч.

Червена зала

Учене и преподаване на психопатология чрез филми

лекция-презентация на Д-р Карл Голинг (психоаналитик, групов аналитик, преподавател по психоанализа в Университет „Зигмунд Фройд", Виена)

Тази лекция, организирана под формата на образователно забавление, представя възможен начин за използване на филми за преподаване на психопатология. Тя се базира на преподавателския опит на лектора, придобит при преподаването на психоанализата и психопатологията в Университета „Зигмунд Фройд" във Виена, и включва обобщение на становището на лектора за взаимовръзката между филмовата индустрия и психоанализата, последвано от демонстрация на компютърно приложение, чиято цел е обединяването на психоаналитичната теория с филми. Приложението вече се прилага в обучението на психотерапевти в Университета „Зигмунд Фройд" във Виена (и Д-р Голинг го е използвал да илюстрира групови теми при обучението на групови аналитици от програмата по групова анализа тук в Червената къща). Чрез нея студентите наблюдават и сравняват психически състояния, техния произход, клиничната им картина на развитие и резултати, както те са изобразени от филмовата индустрия от самото й начало. Тази компютърна програма обхваща база данни от филми и термини от психоанализата. Например, при избор на термина "психоза" приложението позволява последващо сравнение на над 20 различни филмови сцени, изобразяващи психоза. При избор на термина "натрапливост..." програмата предлага над 50 сцени... или цялата класификация на ICD10/DSM4... чрез простото натискане на бутон.

На английски език с консекутивен превод на български език.

Вход: 10/7 лв.

Източник: http://ngobg.info/bg/messages/6042-учене-и-преподаване-на-психопатология-чрез-филми-лекцияпрезентация.html


Още от Календар - Психично здраве
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване