Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Календар
19 Февруари 2020
КАЛЕНДАР
 
Живот чрез изкуство
Дата10 Август 2012
МястоФоайето на Община Благоевград
ОрганизаторСдружение "Приятели на хора в неравностойно положение" и Информационен център за психично здраве към Фондация "Глобална инициатива в психиатрията-София"

На 10 август, Сдружение „Приятели на хора в неравностойно положение“ в партньорство с Информационен център за психично здраве към Фондация „Глобална инициатива в психиатрията” стартира проект пътуваща фотоизложба „Живот чрез изкуство“. Изложбата ще бъде разположена във фоайето на Община Благоевград, а откриването ще е в 11.00 часа.

Фотографиите са направени изцяло от хора с психични заболявания.

Събитието е продължение на социалния проект „Фотоклуб ПРИЯТЕЛИ”, целящ подпомагане на хората в неравностойно положение да придобият умения и компетенции, които да улеснят тяхната интеграция в обществото. Инициативата се осъществява с финансовата подкрепата на Фондация ”Работилница за граждански инициативи-София”.

Чрез показването на фотографиите пред повече хора екипът на сдружението цели промяна в нагласите на обществото към тези хора, преодоляване на стигмата и повишаване качеството на живот на хората с психични проблеми. Това би могло да се постигне чрез информиране на обществото за тях и техните проблеми, за човешката им същност. Нека видим тяхната артистична същност, да се убедим, че и те могат. Понякога и с малко помощ и грижи може да бъдат постигнати резултати. Просто трябва да го направим и да подадем приятелска ръка.

Очакваният резултат е промяна на нагласите от страна на обществото към общността на психично болните хора. Това ще им даде увереност в собствените сили и възможност да бъдат пълноправни негови членове.

Пътуващата фотоизложба с фотографии на хора с психични проблеми е първата подобна инициатива у нас. Първият град, който ще посети изложбата, е Благоевград на 10 август, като след това ще мине през Пазарджик и Стара Загора.

Фотографиите ще дадат възможност на обществеността да се запознае с тяхното светоусещане и по този начин да промени нагласите си към хората с психични проблеми.


Още от Календар - Психично здраве
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване