Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Календар
19 Февруари 2020
КАЛЕНДАР
 
Да научим!
Дата21 Юни 2012
Мястопред Младежки дом-Благоевград
ОрганизаторГлобална инициатива в психиатрията, Център за приобщаващо образование, Каритас България, Информационна мрежа БлуЛинк, Джендър проект в България и Сдружение за доброволчески труд в България

На 21 юни пред Младежки дом-Благоевград ще се проведе събитие във връзка с Целите на хилядолетието

През 2000г. Организацията на обединените нации приема Целите на хиядолетието за развитие, някои от които са - Преодоляване на крайната бедност и глада, Постигане на начално образование за всички, Насърчаване равенството между жените и мъжете и овластяване на жените, Борба с ХИВ/СПИН, малария и други болести, Осигуряване на устойчива околна среда. За да приобщи Благоевград към инициативите по света, посветени на тези каузи, на 21 юни, четвъртък, от 11:00 ч. Информационен център за психично здраве със съдействието на Младежки дом-Благоевград организира специално събитие на открито пред Младежкия дом. Мероприятието е под надслов „Да научим!” и е част от проект "Да научим!" за въвеждане на образованието за развитие в българското училище, осъществяван от шест партньорски организации - Глобална инициатива в психиатрията като водещ партньор, Център за приобщаващо образование, Каритас България, Информационна мрежа БлуЛинк, Джендър проект в България и Сдружение за доброволчески труд в България.

Очакват ви музика, танци, игри, конкурси и забавления за децата, както и интересни начини да изразите съпричастност към тези световни проблеми – готварско ателие на тема „Бедност”, Боди арт на тема „Равнопоставеност”, ателие икебана на тема „Биоразнообразие”, ателиета керамика и рисуване под надслов „Искам да знам” и „Водата”.

Бихме искали да отбележим това събитие като празник и да ви съобщим, че бедните хора по света намаляват, че всички имат право на избор и образование, че за всички е подсигурено адекватно лечение и че всички ние живеем в един хармоничен свят и пазим природата. За съжаление, не е така. Целта на кампанията е да привлече вниманието към тези проблеми, като ги постави в контекста на глобалния и взаимносвързан свят. Бедността не е единствено липса на средства. Тя е и липса на образование, на здравна помощ, на дом и не на последно място бедността е и липса на глас, на право на избор.

“Никога не се съмнявай, че малка група от ангажирани граждани може да промени света. Всъщност това е единственото нещо, което някога е променяло света.”
Маргарет Мийд

Повече информация за проекта: www.devedu.eu и Фейсбук страница: Да научим


Още от Календар - Психично здраве
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване