Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Календар
19 Февруари 2020
КАЛЕНДАР
 
Защитеното жилище в Благоевград отбелязва втория си рожден ден
Дата11 Юни 2010
МястоФизкултурен салон на VІ СОУ "Иван Вазов"
ОрганизаторЗащитено жилище за възрастни с умствена изостаналост - Благоевград

Защитеното жилище за възрастни с умствена изостаналост в Благоевград ще отпразнува втория си рожден ден. Тържеството ще бъде утре (11 юни 2010 г.) от 10.00 ч. във физкултурния салон на VI СОУ „Иван Вазов”.

Специално за празника обитателите на социалното заведение са подготвили поетичен рецитал. Час по-късно в сградата на Защитеното жилище ще има дискотека и празнична трапеза с торта и лакомства.

От 17.00 часа, в магазин „Импресия” ще бъде открита станалата вече традиция изложба–базар с изработени от ползващите социалната услуга картички и сувенири. Първата година от създаването си Защитеното жилище отбеляза с градинско парти. Децата от Дневен център за деца с увреждания “Зорница” поздравиха рождениците с песни и танци. Бе организирано състезание за най-бързо почистване и засаждане на цветни лехи, както и за най-бързо окосяване на трева.

Участниците в състезанията получиха подаръци - градинарски принадлежности, осигурени от Община Благоевград. По случай първия си рожден ден Защитеното жилище получи микровълнова печка от Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения, 100 лв. от съседите - сем. Методий и Спаска Гаврилови за велоергометър, а всеки домуващ получи индивидуален подарък - надуваем басейн от Сдружение “Ние Жените”.

Защитеното жилище за възрастни с умствена изостаналост в Благоевград е разкрито като държавна делегирана дейност в началото на декември 2008 г. с капацитет 10 места. Ситуирано е в кв.”Струмско”. Потребителите на услугата са хора с лека умствена изостаналост, прекарали част от живота си в специализирани институции, но имащи реален шанс за социална интеграция, както и такива, застрашени от постъпване в институция.

6-членен екип работи за създаване на трайни социални и битови навици и умения у потребителите, като предпоставки за водене на пълноценен и независим живот.

Елина Христова
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=542696


Още от Календар - Психично здраве
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване