Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Календар
19 Февруари 2020
КАЛЕНДАР
 
Обучение за журналисти на тема „Психичното здраве – обществен приоритет или табу”
Дата29 Януари 2009
МястоСофия, Район Слатина, ул. "Роглец" №17
ОрганизаторИнформационен център за психично здраве към Коплекс за психично-здравни услуги, район Слатина

В периода 29-30 януари 2009г. от 9:30 часа в сградата на новоизградения комплекс за психично-здравни услуги, който се намира на ул. „Роглец” 17 в район Слатина - София, ще се проведе обучителен семинар на тема „Психичното здраве – обществен приоритет или табу”. Обучението се организира в рамките на проект “Изграждане на комплекс за психично-здравни услуги в гр. София”, финансиран от Европейския съюз, по програма ФАР, осъществяван от „Глобална инициатива в психиатрията – София” в партньорство със Столична община - район Слатина, Югозападен Университет „Неофит Рилски” и други организации.

Обучителната програма предвижда предоставяне на актуална и обективна информация за психичната болест - за това какво тя (не) е; за системата от психично-здравни услуги в София, за нейните силни и слаби страни; за хода и проблемите на стартиралата реформа в областта на психичното здраве и за същността на деинституционализацията чрез създаване на служби в общността. Семинарът ще бъде интерактивен и предполага активно участие от страна на включените журналисти. Участниците в обучението ще имат възможност да видят записи на клинични интервюта, да се запознаят с екипа на службата, да зададат своите въпроси и да се включват активно в обсъждане на казуси, дискусии в малки групи и ролеви игри.

Ще бъдат предоставени материали, съдържащи статистическа информация от системата на психиатричните служби, както и теоретична информация за някои от най-тежките психични разстройства (шизофрения, биполярно афективно разстройство). Участниците в обучението ще получат сертификат.

http://psihichnozdrave.com/slatina/?page_id=8&record_id=57


Още от Календар - Психично здраве
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване