Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Календар
19 Февруари 2020
КАЛЕНДАР
 
Обучителен семинар "Психообразование"
Дата24 Юни 2008
МястоМедицински колеж - Благоевград
ОрганизаторИнформационен център за психично здраве - Благоевград

В периода 24-26 юни 2008 година Информационен център за психично здраве-Благоевград организира обучение на тема „Психообразование” в рамките на проект „Изграждане на мрежа от психичноздравни услуги в общността в област Благоевград”, с финансовата подкрепа на Външно министерство на Кралство Холандия по програма МАТРА. Обучението ще се проведе в сградата на Медицински колеж-Благоевград. Лектори на обучението ще бъдат г-жа Вил Вуут, Холандия, и г-жа Роксана Почи, Албания. За участници в него са поканени представители на Дневен център за психо-социална рехабилитация-гр.Благоевград, Защитено жилище за хора с психична болест-гр.Благоевград, Областен диспансер за психични заболявания със стационар-гр.Благоевград, Сдружение „Реална помощ за хората в неравностойно социално положение”-гр.Благоевград, Медицински колеж-гр.Благоевград, Югозападен университет „Неофит Рилски” и Дирекция „Социално подпомагане” към Община Благоевград.

Целта на обучението е специалистите, работещи в сферата на психичното здраве, да се запознаят с методите на работа с роднини и близки на потребители на психичноздравни услуги и как те да бъдат информирани за психичната болест. Друга важна цел, която обучителите си поставят е да се обучат социални асистенти, за да бъдат по-запознати с психичните проблеми на клиентите си.


Още от Календар - Психично здраве
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване