Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Календар
19 Февруари 2020
КАЛЕНДАР
 
Фотоизложба по проект "Живот с тежка психична болест: наше минало, наше настояще"
Дата18 Февруари 2008
МястоАмерикански университет в България, Благоевград
ОрганизаторСдружение "Общество Адаптация" и Информационен център за психично здраве

Сдружение “Общество Адаптация”
с решаващата подкрепа на Програма МАТРА/КАП на
Посолство на Кралство Холандия
и
Информационен център за психично здраве - Благоевград
представят

ПРОЕКТ
Живот с тежката психична болест: наше минало, наше настояще

Фотоизложба

Психичната болест е тема, натоварена с енергия. За засегнатите семейства тя често е повод за срам и тайна. За журналистите често е повод за продаваеми гръмки заглавия. За широката публиката – страх от нещо непознато, което е по-добре да приписваме на другите.

Става дума за проект на Сдружението на близки на хора с психичноздравни проблеми "Общество Адаптация", София. Проектът представлява опит да се представи ежедневието с тежката психична болест от една по-различна (от доминиращата в нашата култура) гледна точка. За целта е планирано провеждането на изложба на определен брой снимки на хора с тежки психични заболявания и техни близки - най-вече снимки на тяхното ежедневие.

Двадесетте чернобели снимки са направени през септември 2007 в София. На тях ще откриете 15 човека, за които психичната болест, по един или друг начин, е осезаем спътник в живота. Всички те се съгласиха да бъдат снимани в ситуации от ежедневието. Целта на начинанието е да даде възможност на хора, живеещи с психична болест да кажат: „Това съм аз! Това е моя живот!” и по този начин да разширят, разнообразят и конфронтират битуващият стереотип за това какво означава да си психично болен човек.

Снимките, които ще бъдат представени на изложбата можете да разгледате в секция „Арт галерия”/Рисуване.

Откриването на изложбата ще се състои на 18 февруари 2008 година от 13.30 часа във фоайето на Американски университет в България. Изложбата ще гостува в Американски университет в България до 29 февруари 2008 година, а след това ще бъде изложена във фоайето на Община Благоевград.


Още от Календар - Психично здраве
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване