Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Психично здраве > Календар
19 Февруари 2020
КАЛЕНДАР
 
Откриване на Ресурсен център за психично здраве и ХИВ/СПИН
Дата05 Април 2007
МястоБлагоевград
ОрганизаторИнформационен център за психично здраве – Благоевград

На 05.04.2007г. от 11:30 ч. в зала 5 на община Благоевград ще се проведе пресконференция във връзка с откриване на Ресурсен център за психично здраве и ХИВ/СПИН в рамките на Информационен център за психично здраве – Благоевград.

Проблемите на заразените с ХИВ/СПИН са относително нови за този регион и се посрещат с подозрение и пренебрежение. По данни от август 2006г., броят на серопозитивните в България е 646 души. Тази бройка е сравнително малка на фона на други страни от Източна Европа. Това ни дава предимство да се справим с болестта много по-лесно, преди тя да се разрасне до мащаби, когато нейното овладяване ще стане трудно или дори невъзможно.

Ресурсен център за психично здраве и ХИВ/СПИН е уникален с целите, които си поставя и с услугите, които предлага.

Създаването на Ресурсен център за психично здраве и ХИВ/СПИН се реализира в рамките на международен проект „Психично здраве и ХИВ/СПИН в страните от Югоизточна Европа, Кавказ и Централна Азия”, изпълняван от Глобална инициатива в психиатрията и е финансиран от Външно министерство на Кралство Холандия и институт „Отворено общество”.


Още от Календар - Психично здраве
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване