Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Благоевград > Новини
25 Февруари 2020
НОВИНИ
 
виж в по-голям размер
виж в по-голям размер
39 тежки катастрофи по пътищата на Пиринско през септември
02 Октомври 2008, Благоевград

39 тежки катастрофи са регистрирани на територията на Благоевградска област през месец септември, сочи справка на сектор "Пътна полиция-КАТ" при Областната дирекция на МВР.

При пътните инциденти са убити трима души и са ранени 54-ма. Броят на тежките пътни произшествия е с 9 повече в сравнение със същия период на 2007 г., ранените са с 5-ма повече, а убитите - с двама по-малко, уточняват от КАТ - Благоевград.

От началото на 2008 г. на територията на областта са регистрирани 308 тежки катастрофи, при които са загинали 45 и са ранени 395 участници в движението.

Основна причина за тежките катастрофи по пътищата си остава несъобразената скорост, както и навлизането на водачи в лентата за насрещно движение.

Други причини, които оказват влияние за нарастването на пътния травматизъм през септември, са неспазването на предимство, управлението на МПС от неправосопособни водачи и др.

Зачестиха инцидентите с пешеходци, които стават при маневри на заден ход. Наблюдава се тревожна тенденция на увеличение на инциденти, предизвикани след употреба на алкохол.

Анализът на фактите ясно показва, че мнозина водачи подценяват конкретната пътна обстановка при движение по пътищата, грубо нарушават Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му, проявяват излишна самонадеяност и арогантност на пътя, с което застрашават не само своя живот, но и този на околните.

От КАТ призовават водачите да използват предпазните колани, които намаляват с около 28 % броя на загиналите и ранените при катастрофи.

Елина Христова
http://dariknews.bg

 
24 Септември 2014, Благоевград

Парк „Ловен дом“ в Благоевград посреща посетители с обновена визия, показа репортерска проверка на Blagoevgrad.eu. Ре...

11 Август 2014, Благоевград

Часове след началото на благотворителната кампания, която община Благоевград обяви в помощ на пострадалите при наводн...

23 Септември 2013, Благоевград

Вторият регионален пленер по живопис „Благоевград- древен и модерен” ще бъде закрит, съобщиха от пресцентъра на общин...

28 Ноември 2012, Благоевград

Изложба в рамките на международната кампания „16 дни срещу домашното насилие” стартира в Благоевград. Тя е организира...

 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване