Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Благоевград > Новини
20 Февруари 2020
НОВИНИ
 
виж в по-голям размер
виж в по-голям размер
Алея на усмивките в Благоевград
26 Юни 2012, Благоевград

На 26 юни отбелязохме Международния ден за борба с нелегалния трафик на наркотици. На този ден хората по света изразяват своята съпричастност към борбата с наркотиците с различни инициативи.

По този повод доброволците от Български младежки Червен кръст–Благоевград проведоха кампания с мотото „Усмихни се, без наркотици”. Тя е част от национална кампания, която се реализира не само в Благоевград, но и в още 9 други областни града в страната.

На 26 юни гостите и жителите на Благоевград имаха възможност да посетят така наречената от доброволците „алея на усмивките”, разположена в центъра на града при фонтаните, и да се включат в различни игри.

„На нашата алея на усмивките имаше 7 пункта, които бяха измислени по такъв начин, че да покажат на млади и стари, че не е нужно да използват наркотици, за да се забавляват.”-сподели Лазар Иванов, координатор на БМЧК-Благоевград.

На всеки от седемте пункта от „алеята на усмивките” можехме да видим едни ентусиазирани и усмихнати доброволци, които с лекота успяха да увлекат малки и големи в игри и забавления. Радостна детска глъч огласяше импровизираната алея. А броят на желаещите да се включат в игрите непрекъснато нарастваше. Доброволците на БМЧК-Благоевград бяха подготвили интересни изпитания за всички участници: „Воден пункт”, „Евро първенство”, „Балон”, „Хоп-подскок”, „Какво сътворих!?”, „Елате ни вижте”, „Човек-огледало”. За победителите организаторите бяха предвидили тениски с логото на Български Червен кръст.

Ето и някои от реакции за събитието, споделени от организатори и участници пред кореспондента на клуб за обучители на връстници “RAINBOW”-Благоевград:

Лазар Иванов, координатор на БМЧК-Благоевград:

„Кампанията премина страхотно! Дори ние не очаквахме такава реакция от хората в града. За няма и 15 минути вече се бяха насъбрали повече от 30 деца, а към края броя на деца минали през алеята беше поне 50. Определено постигнахме това, което искахме, а именно да се забавляваме. От началото имаше малко хаос, но не след дълго се организирахме и нещата потръгнаха. Децата преминаха през нашите 7 пункта и останаха много доволни, та даже ни казаха да отидем пак.”

Мони Василев, доброволец към клуб за обучители на връстници “RAINBOW”-Благоевград и участник в игрите, организирани от БМЧК-Благоевград:

„Тук съм, защото подкрепям Световният ден за борба с наркотиците. Хареса ми. Цялата игра беше супер направена, много добре измислена. Има забавление. Нещата са интересни –особено играта „Огледало”. Весело е, има и награди. Всичко е супер!”

 
24 Септември 2014, Благоевград

Парк „Ловен дом“ в Благоевград посреща посетители с обновена визия, показа репортерска проверка на Blagoevgrad.eu. Ре...

11 Август 2014, Благоевград

Часове след началото на благотворителната кампания, която община Благоевград обяви в помощ на пострадалите при наводн...

23 Септември 2013, Благоевград

Вторият регионален пленер по живопис „Благоевград- древен и модерен” ще бъде закрит, съобщиха от пресцентъра на общин...

28 Ноември 2012, Благоевград

Изложба в рамките на международната кампания „16 дни срещу домашното насилие” стартира в Благоевград. Тя е организира...

 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване