Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Благоевград > Новини
30 Март 2020
НОВИНИ
 
виж в по-голям размер
Клуб за обучители на връстници „RAINBOW” – Благоевград с нов младежки координатор
03 Февруари 2012, Благоевград

В снежния 25 януари 2012 г. членовете на Клуб за обучители на връстници „RAINBOW” – Благоевград проведоха избори за младежки координатор. Избирателната процедура се позова на изключително прости правила за определяне на победителите, които бяха ясни както за избирателите, така и за кандидатите. Всеки член на Клуба, имаше право на един глас. Печели този кандидат, който събере мнозинство от гласовете на избирателите от Клуба. Кандидатите ни запознаха със своята визия за развитие на Клуба и подобряване работата на екипа в рамките на няколко минути, като формата на представяне беше предварително изготвена от тях мултимедийна презентация.

Три млади дами се впуснаха в надпреварата за поста с оригинални презентации.

Първа представи своята визия за развитие на Клуба Драгомира Угринова. Тя заложи на римуваната фраза, за да обрисува своя образ, постижения и предложения.

Следващият кандидат бе Мариела Найденова. Тя бе съсредоточила своето представяне около предложения за подобравяне на дейността на Клуба през 2012 г, както и идеи за неговото разрастване чрез впускане в нови инициативи и проекти.

Финалната презентация за вечерта бе представена от Николина Мирчева, която заложи на изграждане образа на „перфектния” младежки координатор. Обрисува и своята лична мотивация и опит.

След представянето на всички кандидати, останалите доброволци имаха възможност да задават въпроси към тях. Въпросите бяха от най-различно естество: „Защо искат да са младежки координатор?”, „Дали ще успеят да запазят своята редовна посещаемост на срещите на Клуба?” и други.

Досегашният ни младежки координатор Алекс, също зададе свой въпрос към кандидатите за поста й. Тя ги попита ”Дали са уверени, че ще имат достатъчно свободно време, което да отделят на работата си като младежки координатор?”. И трите кандидатки отговориха, че ще направят всичко възможно да организират по такъв начин своето време, че да успеят да се справят без проблем с отговорностите, които неизменно съпътстват позицията. Алекс подчерта колко важно е човекът, заемащ позията на младежки координатор, да бъде отговорен, добре организиран, да разполага с време и не на последно място редовно да си проверява имейла, за да бъдат членовете на Клуба своевремнно информирани за всички новости около дейността им.

И едно леко лирическо отклонение в израз на благодарност към Алекс, която досега заемаше поста на младежки координатор. Успех в нелекия път на кандидатстудентските вълнения, Алекс.

Своя едногодишен мандат за младежки координатор получи Драгомира Угринова, за която гласува мнозинството от присъстващите.

Драги е ученичка в Природо-математическата гимназия "Акад. Сергей П. Корольов" - Благоевград, с профил биология и химия. Следващата учебна година ще бъде в 12 клас. Доброволец в Клуб за обучители на връстници” RAINBOW” – Благоевград от 2 години. От месец юли 2011 е и член на новосформирания по „Младежка програма 2009-2013” на Български фонд за жените към Информационен център за психично здраве - Благоевград, Клуб по равнопоставеност – Благоевград. Участвала е в различни обучения, семинари, кампании. През учебната година се занимава и с актьорство. Член е на Туристическото дружество към гр. Рила.

Драги ще представлява и осъществява общите интереси на клуб “RAINBOW”- Благоевград, като изпълнява следните функции: информационни, комуникационни и координационни.

Новината, че тя е новият младежки координатор на клуб “RAINBOW”- Благоевград, Драги прие с вълнение и ентусиазъм от предстоящото ново предизвикателство.

 
24 Септември 2014, Благоевград

Парк „Ловен дом“ в Благоевград посреща посетители с обновена визия, показа репортерска проверка на Blagoevgrad.eu. Ре...

11 Август 2014, Благоевград

Часове след началото на благотворителната кампания, която община Благоевград обяви в помощ на пострадалите при наводн...

23 Септември 2013, Благоевград

Вторият регионален пленер по живопис „Благоевград- древен и модерен” ще бъде закрит, съобщиха от пресцентъра на общин...

28 Ноември 2012, Благоевград

Изложба в рамките на международната кампания „16 дни срещу домашното насилие” стартира в Благоевград. Тя е организира...

 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване