Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Благоевград > Знаете ли, че...
19 Февруари 2020
Теми
 
Мъжете, които да избягваш

Дали някои господа си дават сметка, че определени техни действия карат половинките им да скърцат със зъби и да отвръщат поглед от тях? Какви са господата и какви са действията?

Той е свръхемоционален и каквото му е на душата, това му е и на устата. Той държи да сподели на мига абсолютно всичко, което го вълнува, с приятелката си. Освен това никога не е сигурен в себе си и непрекъснато има нужда някой да го подкрепя и окуражава, независимо дали става въпрос за работата или близките му.

Защо не го харесваме

Самочувствието и независимостта са черти, които правят мъжа секси. И обратно – зависимостта и несигурността в себе си – антисекси. Повечето жени търсят силен партньор, на когото да разчитат. Затова ако той започне да се обляга на половинката си, особено в началото на връзката, последната може да се усъмни доколко тя самата може да разчита на него. Освен това болшинството жени са изтъкани от противоречия и несигурност, затова не са им нужни и тези на силната половинка.

Как да се справи

Нека господинът си държи езика зад зъбите и не дава чак толкова голям израз на чувствата си поне в началото на връзката. След като мине известно време и дамата започне да му има повече доверие, той вече може да си позволи да я използва за изповедник.

Предвидимият

Жената знае как точно ще реагира той във всяка една ситуация. Той живее по формули и никога не експериментира в каквото и да е.

Защо не го харесваме

Жените очакват от мъжа до тях да ги изненадва от време на време, пък макар и с нещо дребно като неочаквани цветя, неочаквана покана за вечеря, неочаквано и непланирано предварително пътуване до морето за два дни... Ето защо те понякога са привлечени от т. нар. лоши момчета - именно защото те са непредвидими.

Как да се справи

Съвсем не казваме на Негово Височество Предвидимия веднага да се превърне в лошо момче. Просто може да се постарае, особено в началото на връзката си, да редува добре познатото с нестандартното. Когато момичето му се убеди, че той може да проявява и нестандартно мислене, няма да има нищо против той да се върне към рутината.

Грубянинът

Той има високо до небето его и всички останали трябва да разчитат на неговото благоволение. Що се отнася до грубостта, не е задължително той да я проявява към половинката си. Отправя я по-скоро към всички останали, които счита за по-низши от себе си.

Защо не го харесваме

Жената често съди за мъжа по неговото отношение към останалите. Така много лесно може да предвиди, че би третирал и нея по същия безцеремонен начин.

Как да се справи

Ако му стиска и ако има волята да го направи, нека обуздае малко навиреното си его, когато общува и с половинката си, и с останалите хора. Особено с тях. Защото Тя го наблюдава и си прави изводите.

Женкарят

Той не крие от половинката си погледите, които мята към всяка по-засукана мадама. При това в нейно присъствие. Не пропуска да флиртува с младите сервитьорки, както и да се похвали с бившите си завоевания.

Защо не го харесваме

Този вид поведение не само вбесява нежната половинка на въпросния Сър, но и действа пагубно върху самочувствието й. И ако започне да подхожда така още в началото на връзката си с нея, тя едва ли ще му даде шанс.

Как да се справи

Ако не може да се прости завинаги с тази си черта от характера, е препоръчително да се опита да я обуздае поне за малко. Ако успее, може пък да му стане навик. Прояви ли се отново флиртаджийската му природа по-нататък във връзката му обаче, половинката ще бъде повече от недоволна.

 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване