Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Благоевград > Знаете ли, че...
21 Февруари 2020
Теми
 
В Австралия отваря врати най-огромното голф-игрище в света

В Австралия приключва строителството на най-дългото голф игрище в света, съобщава британският ежедневник The Telegraph. То е разположено в 3 часови пояса и на територията на два щата в Югозападна Австралия, като дължината му е почти 1 365 км. (848 мили, б. ред.). Пълният маршрут на игрището може да се види тук.

Уникалното съоръжение, предлагащо истинско пътешествие сред природата и културата на Австралия започва от Кедуна (Ceduna) – малко градче на брега на Уест Коуст в щата Южна Австралия, на около 786 км. северозападно от Аделаида, до до знаменитото бивше миньорско, златотърсаческо градче Калгурли (Kalgoorlie) в щата Западна Австралия, на около 595 км. североизточно от Пърт.

Строителството на “Нулабор Линкс” (Nullarbor Links) започнало преди 5 години и се очаква да приключи в началото на август. Ръководителят на проекта, Алф Капуто (Alf Caputo), посочва, че игрището ще накара туристите да преоткрият “истинската Австралия и да видят неща, които никога не са си представяли”. “Пейзажът по трасето е напълно зашеметяващ. Една от дупките е насред ферма за овце, друга е сред поле с пшеница. Това е истинската Австралия”, разказва мениджърът.

The Independent уточнява, че полето включва 18 дупки, разположени край малки градчета или крайпътни кафе-ресторанти по протежението на магистралата Ейри (Eyre Highway) през австралийската пустиня, като средното разстояние между тях е 80 км.

Първото състезание на частично финансираното от австралийското правителство игрище ще се състои през октомври 2009 г. Капуто уточнява, че то вече се радва на засилен интерес от страна на голфъри от Великобритания, Китай и Япония, благодарение на своята уникалност. Играчите ще бъдат превозвани от дупка до дупка със специални автобуси на компанията, като пътя сред живописни местности ще продължава от 45 минути до 2 часа и половина.

По магистралата Ейри пътуват около 250 000 годишно, като организаторите се надяват над 26 000 от тях да посещават игрището годишно, като самото то трябва да послужи за допълнителното развитие на туристическата промишленост и икономиката на региона.

Николай Атанасов
http://www.bgfactor.org 

 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване