Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Благоевград > Календар
30 Март 2020
СЪБИТИЯ
 
Стартират съкращения сред 1250 служители в “Благоевград-БТ” АД
Дата23 Ноември 2006
МястоБлагоевград
Организатор

Съкращения на персонала стартират в “Благоевград-БТ” АД. Промените в кадровата политика на най-голямата цигарена фабрика в страната са наложителни заради новите методи на ценообразуване, за да се реагира по-гъвкаво на изискванията на пазара след 1 януари 2007 г., съобщи на специална пресконференция изпълнителният директор на “Булгартабак холдинг” АД Христо Лачев. Благоевградската фабрика е най-голямата и с най-многоброен персонал, но въпреки това имаме тенденция към снижаване на печалбата. Към 9-месечието на тази година печалбата е 7.1 млн. лв., при 14 млн. лв. за същия период на миналата година, каза Хр. Лачев. В “Благоевград-БТ” АД работят 1250 души, още не е уточнено колко точно ще бъдат съкратени. Това е тежък и неприятен процес, но трябва да го направим, иначе е поставено под угроза съществуването на холдинга.

Миналата седмица “Булгартабак” започна преговори със синдикатите за съкращения във всички работещи структури в страната, за да се повиши конкурентоспособността и възможностите за съхранение на пазарния дял. Заплатите няма да бъдат намалявани, гарантира Христо Лачев.

Престуруктурирането в кадровата политика на благоевградската цигарена фабрика трябваше да започне отдавна, на нас сега се пада нелеката задача, коментира и председателят на съвета на директорите в “Благоевград-БТ” АД инж. Асен Шехов. Ако искаме нашите цигари да имат успех в условията на европейския пазар, трябва освен доброто качество да наблегнем и на конкурентната цена, която за съжаление може да дойде от намаляване разходите за заплатите от раздутия щат в дружеството, уточни инж. А. Шехов.

По предварителни данни очакваният процент на съкратените до Нова година ще бъде около 30%, или близо 300 служители ще останат извън “Благоевград-БТ” АД.

До края на месеца предстои да бъде обявен конкурс за продажба на дружеството “Сандански-БТ” АД, а до края на ноември и на “Дупница-БТ” АД, съобщи Георги Костов, директор на дирекция “Преструктуриране и приватизация” в “Булгартабак холдинг” АД. Съдбата на тютюнопреработвателните дружества в Гоце Делчев и Кърждали е въпрос на политическо решение. След реколта 2006 ще има достатъчни данни дали дейността на тези дружества ще продължи, или не, каза още Г. Костов.


Още от Календар психично здраве - Благоевград
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване