Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Благоевград > Календар
18 Януари 2020
СЪБИТИЯ
 
Коледно - Новогодишна програма в Благоевград
Дата04 Декември 2010
МястоОткрита сцена на пл. "Георги Измирлиев”
ОрганизаторОбщина Благоевград

Община Благоевград ще открие Коледно–Новогодишните тържества на 4 -ти декември /събота/, когато ще бъдат запалени Коледните светлини на града. Празничната програма ще започне точно в 17.00 часа на откритата сцена с дефиле на карнавалните костюми, които учениците от благоевградските училища сами изработиха през месец ноември. Участниците с най-оригинални костюм, маска и домино ще получат специални награди, осигурени от община Благоевград, както и привилегията да запалят празничните светлини на града. Коледната елха и празничната украса на Благоевград ще блеснат точно в 18.00 часа.
Акцент в тазгодишната програма са специалните прояви, които община Благоевград се постара да подготви за децата и хората в неравностойно положение. На 9 декември в концертната зала на радио Благоевград, съвместен концерт ще изнесат възпитаниците на студио за джаз и поп пеене “Дрийм” към общинския Младежки дом и “Биг - Бенд Благоевград”. Две седмици по-късно на 21 декември – заедно на сцената в зала “Яворов” ще излязат ансамбъл “Пирин” и децата от фолклорните ансамбли “Пиринче” и “Пиринска китка”, фолклорна група “Веселина” и др. Двата концерта са резултат от двумесечна усилена подготовка на децата и културните институции в града. Сред основните събития са и традиционната “Работилница на дядо Коледа”, танцовият спектакъл “Надиграване”, концерт спектакълът “Зимна феерия”, коледният класически концерт "Пред камината”. Две постановки е подготвил Общинският куклен театър за най-малките жители на Благоевград. На 11 и 18 декември в Регионален исторически музей децата ще имат възможност да видят постановките “Под гъбката” и “Коледният бал на Пепеляшка”. От средата на месец декември Дядо Коледа ще посети всички детски градини в Благоевград, като всяко дете ще получи подарък за празниците.
Основният акцент в управленската програма за изминалата 2010 г. бе промяната в качеството на предоставяните социални услуги, промяна във физическата среда в която се предоставят те и социалното включване на хората в неравностойно положение. По тази причина, пълноценното им участие в коледните тържества е от особена важност за ръководството на общината. На 17 декември актьорите на сцената на ДТ “Никола Вапцаров” за първи път ще бъдат потребители на социални услуги в Благоевград. Те ще представят пред благоевградската публика спектакъла “Нeчия мечта” - модерна версия на приказката “Малката кибритопродавачка”. Драматург и режисьор на представлението е Станка Велинова, която има дългогодишен опит в работата с хора с увреждания. Всички социални заведения на територията на община Благоевград ще посрещнат Коледа и Нова Година в празнична обстановка, а пет от тях ще посрещнат празниците в напълно обновени сгради.
Тази година целият месец декември ще бъде изпълнен с разнообразни културни събития, в които ще вземат участие както местните културни институции, така и популярни гостуващи изпълнители и състави. На благоевградска сцена ще гостуват Тони Димитрова, Софийската опера и балет с представлението “Лешникотрошачката” и Държавен музикален театър “Стефан Македонски”, които ще изнесат специален коледен концерт - спектакъл. Община Благоевград и Драматичен театър “Никола Вапцаров” ще подарят на благоевградчани спектакълът “Доктор” по Бранислав Нушич, а световноизвестният Ансамбъл “Пирин” ще зарадва благоевградчани с общо 4 спектакъла. Традиционния коледен концерт тази година ще представят Васил Петров и „Биг - Бенд – Благоевград”. В Новогодишната вечер за доброто настроение на благоевградчани ще се погрижат Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл. Празничната програма в новогодишната нощ ще започне точно в 23.30 ч. Община Благоевград ще закрие Коледно – новогодишните тържества с традиционния общински празник на зимните маскарадни игри на 9 януари 2011 г.
Входът за всички събития е свободен.

http://www.blgmun.com


Още от Календар психично здраве - Благоевград
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване