Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Благоевград > Календар
18 Януари 2020
СЪБИТИЯ
 
Честват годишнините на Дневен център за деца с увреждания и центъра за възрастни в Благоевград
Дата12 Юни 2008
Място
Организатор

Тържествено честването ще се проведе по повод 15-годишнината от създаването на Дневен център за деца с увреждания “Зорница” и 10 години Дневен център за възрастни “Зорница”.

Изложба на снимки и предмети, изработени от потребителите на социалните услуги в двата дома, показват във фоайето на общината.

Поздравителен концерт ще се състои на 12 юни от 10.00 часа в залата на читалище “Н.Вапцаров”-Благоевград. В подготовката и реализацията на програмата участват деца и възрастни от дневните центрове “Зорница”, ДЦДУ- Банско, ДЦДУ-гр.Петрич, ДЦДУ-гр. Гоце Делчев, ДЦДУ- Сандански, ученици от VII- СОУ “К.Шапкарев”- Благоевград и Център по изкуствата-Благоевград.

Дневен център за деца с интелектуални и физически затруднения в Благоевград отваря врати на 29 май 1993 година и е един от първите в страната. Центърът е създаден и се развива в резултат на взаимните усилия и доброто сътрудничество между Дирекция “Социално подпомагане”, родителско сдружение “Бализ”, Община Благоевград, ЮЗУ “Н.Рилски” и неправителствени организации.

Капацитетът на дома е 36 места, в момента в него получават социални, педагогически и рехабилитационни услуги 27 деца и младежи.

Дневен център за възрастни с увреждания “Зорница” е създаден през 1998 година, с капацитет 20 души, 16 са възрастните обитатели на дома в момента.

Десислава Янкулова, www.dariknews.bg


Още от Календар психично здраве - Благоевград
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване