Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Благоевград > Календар
19 Февруари 2020
СЪБИТИЯ
 
Министър Г. Петканов откри учебната година в Правно- историческия факултет и връчи книжките на отличниците
Дата23 Ноември 2006
МястоБлагоевград
Организатор
Сред първокурсниците с най-висок бал са дъщерята на доц. Георги Драчев - Венера, и внучката на иконописеца бай Мавро – Мария

Министърът на правосъдието проф. Георги Петканов връчи студентските книжки на първокурсниците, влезли с най- висок бал в специалностите “Право”, “Публична администрация” и “Международни отношения” в ЮЗУ - Благоевград. Сред отличниците са дъщерята на доц. Георги Драчев - Венера, и внучката на бившия художник на ДНА, известен на благоевградчани като иконописеца бай Мавро - Мария. Церемонията бе част от тържеството по откриване на новата учебна година в Правно-историческия факултет на ЮЗУ, на която присъстваха зам. министри, депутати, областни управители и кметове от цяла Югозападна България. Деканът на ПИФ проф. Александър Воденичаров лично посрещна гостите пред сградата на театъра, където се състоя тържеството.

Сред тях бяха Неврокопският митрополит Натанаил, зам. министърът на образованието д-р Ваня Добрева, зам. министърът на вътрешните работи Камен Пенков, депутатите Снежана Гроздилова, Марина Дикова, Марин Янчев, доц. Йордан Величков, Георги Юруков, Борис Ячев, висши магистрати, съдии и прокурори и следователи от Благоевград, областният управител на Пиринско Владимир Димитров и колегите му на области София-град, Перник и Кюстендил, кметът на Благоевград Лазар Причкапов, председателят на ОбС Радослав Тасков заедно с почти всички общински съветници. Салонът на театъра бе претъпкан с хора, болшинството от студентите и техните родители и близки.

Проф. Ал. Воденичаров поздрави първокурсниците за отличния им избор да учат в най-големия факултет на ЮЗУ “Н. Рилски”, който тази година чества 15-годишен юбилей и единствен в страната е член на Международната организация на юридическите факултети със седалище в гр. Охайо, САЩ. Вие влизате в една академична общност, която мери крачки с европейските висши училища, обърна се към присъстващите проф. Воденичаров и подчерта, че гарантира качествено обучение, защото в ПИФ то се осъществява от висококвалифицирани преподаватели, най- големите имена в областта на правото, дипломацията и публичната администрация в страната.

Зам. ректорът на ЮЗУ доц. Иван Мирчев, зам. министърът на образованието Ваня Добрева и министър Петканов поздравиха новите студенти с пожелание за много щастие и успешно дипломиране. Проф. Воденичаров връчи на министъра на правосъдието далекоглед, с който да гледа в бъдещето на съдебната система и разширяване на приятелството с ПИФ. Първокурсниците тържествено положиха студентска клетва и приеха символичния ключ на познанието от колегите си, които са пред дипломиране.

Още от Календар психично здраве - Благоевград
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване