Информационен център за психично здраве – Благоевград
Начало > Благоевград > Календар
30 Март 2020
СЪБИТИЯ
 
“Рила газ” започва проектиране на газопровода от Крупник до Благоевград
Дата23 Ноември 2006
МястоБлагоевград
Организатор
“Рила газ”, дъщерна фирма на италианския консорциум “Аче газ” - “Донди”, спечелил лицензията за газифициране на Благоевград, започва проектиране на тръбата, която ще свърже Благоевград с газорегулаторната станция край село Покровник. Това стана ясно вчера на среща на кмета Лазар Причкапов с изпълнителния директор на “Рила газ” Серджо Пантано. Кметството заедно с представители на дружеството ще одобрят график за срещи на фирмата, която ще газифицира Благоевград, с жителите, с управители на фирми и учреждения.

Това ще спомогне за извършване на обстойно проучване на потребностите от газ в промишления, обществено-административния и битовия сектор, и за сроковете на доставка и цената на синьото гориво. С. Пантано е заявил пред градоначалника, че ще се наемат работници и специалисти от общината при строителството на газопреносната мрежа. Кметът Л. Причкапов е обявил, че има идея от началото на следващата година да се открие специална паралелка за обучение на кадри в областта на газоснабдяването в Професионална техническа гимназия в Благоевград.

В понеделник се открива официално станцията край Покровник, която ще довежда газ до Благоевград от транзитния газопровод за Гърция.

Още от Календар психично здраве - Благоевград
 
КАЛЕНДАР
25 Октомври
Благоевград
Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг стартира група за собствен опит в град Благоевград
Организатор: Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг
 
посетете официалния уеб сайт на Глобална инициатива в психиатрията
Общи условия за ползване